Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rande naslepo

Znáte se. Píšete si esemesky, „četujete“ spolu přes „ajsko“ a už nějakou dobu o sobě víte celkem hodně informací. Seznámili jste se právě díky internetu. Jakžtakž víte, jak ten druhý vypadá, a co má a nemá rád. Prostě o sobě víte takřka všechno. Jen jste se nikdy neviděli…

Zdroj: internet / upraveno autorem

Takhle podobně může vypadat vztah dvou mladých lidí, kteří se seznámili buď pomocí nějaké internetové seznamky, nebo díky společnému zájmu.

Ale co teď s tím? Jde o pravé přátelství? Jak se to vezme. Pravda, znají se. Přes různé komunikační prostředky na sebe prozradili, co všechno mohli a co chtěli. Dokonce si i navzájem poslali fotky, které mají k dispozici, ale… Ale pořád to není ono.

Už nějakou dobu přemýšleli o tom, že by se konečně sešli. Aby se seznámili opravdu. Potkali se tváří v tvář. Aby to jejich „přátelství“ bylo opravdové. Teď to vypadá, jako kdyby žádné přátelství předtím nebylo. Ale je to tak? Je opravdu přátelství, když spolu mladí lidé komunikují přes internet a nikdy se v životě neviděli? Stejný problém řeší mnoho lidí kolem nás. Dokonce i na podobné vztahy varují experti. Hlavně, když se jedná o seznámení díky pochybným seznamkám. Však to znáte. Díky nějakému chatu, nebo seznamce, se seznámíte s jakousi Katkou, která bydlí (shodou okolností) nedaleko od vás. Začínáte si být blízcí. Začínáte na sebe prozrazovat i věci, které byste snad ani nejbližšímu „živému“ člověku neřekli. Prostě se znáte od hlavy, až k patě. A náhle… Přijde ona chvíle, kdy jste se konečně domluvili, že byste se mohli sejít. Pomalu přichází onen okamžik, kde se potkáte tváří v tvář a postupem času opravdu poznáte, jaký ten člověk ve skutečnosti je.

V tuto chvíli už přicházejí varování od internetových expertů. Ti ve zkratce varují na skutečnost, že člověk, kterého známe z druhého konce internetového připojení, opravdu nemusí být takový, za koho jej považujeme. I když máme její fotku (bereme-li v úvahu, že stojíme na straně muže), čímž zhruba víme, jak dotyčná vypadá, pořád nemusí vše hrát, tak, jak by mělo. I když nám ona sympatická Katka pověděla, že je to nejaktuálnější fotografie, kterou má k dispozici, může jít o lež. Ve skutečnosti může jít o starší fotku, která prozrazuje, jak vypadala před několika lety a tudíž se do dneška poměrně změnila. A nebo může jít o fotku někoho jiného. Tuto stranu skutečnosti můžeme znát z filmů. Katka poslala fotku své kamarádky, protože se obávala, aby si sympatického mladíka ze druhé strany nezprotivila, protože by mu nebyla dost hezká. Poté už je jen na ni, jak se vypořádá s reakcí mladíka, který čekal hezkou a přitažlivou „Katku“ a místo ní bude mít před očima průměrnou Katku.

Rande naslepo je tedy velikým rizikem. Než přijde ona chvíle, kdy se konečně osobně setkáte, čekáte někoho sympatického a díky internetu i přitažlivého, prostě osobu, se kterou byste do toho šli i na hlubší vztah, než by bylo počáteční kamarádství. Ovšem, jakmile ona chvíle přijde a konečně máte onu osobu „z internetu“ před sebou, zjistíte malé zklamání. Buď je opravdu Katka hrozná a už ji víckrát nechcete vidět, nebo… Nebo zjistíte naopak příjemné překvapení, kdy je ještě hezčí a opravdu sexy, než jste si mysleli. A v „přátelském případě“ jde o průměrnou holku, se kterou byste asi do hlubšího vztahu nešli, ale jako kamarádi byste byli a zůstali byste nadále v kontaktu.

Podobná seznámení mají svá rizika a občas vás i překvapí, kdo všechno je ochoten vyvěsit inzerát na pochybnou seznamku. Občas vás i překvapí, jak je možné, že to s onou Katkou (sexy dívkou) tak dopadlo, že se musela přemluvit, aby ten inzerát na internet dala. Vždyť je opravdu kus a klidně by mohla mít na každým prstě jednoho (možná víc) nápadníka.

Ale občas můžete potkat někoho, kdo by vám mohl navždy změnit život…

Autor: Petr Hrudka | sobota 5.9.2009 19:32 | karma článku: 10,00 | přečteno: 2746x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

Vešel do dveří. Ještě nenastala pozdní doba, která by se už schylovala k brzkému ránu, takže ho v klubu nečekali přehnaně podnapilí zákazníci, kteří by byli duchem nejspíš už někde jinde, čímž by svým expresivnějším chováním obtěžovali další přítomné, co by o to vůbec nestáli. Smiřoval se tak s tím, že se pravděpodobně nedočká nejrůznějších chvil, kdy by od těchto individuí zachraňoval bezradné slečny, které by o podobné konverzace vůbec nestály. Na okamžik toho ale zalitoval.

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45 | Přečteno: 465x | Diskuse| Letní povídka

Petr Hrudka

Den splněných přání

Letní povídka pro Víkend MF DNES. Je sedm hodin ráno a já už vstávám. Neobvyklé. Normálně vstávám tak po deváté. Občas i později. Nemám s tím problém. Hlavně po nějaké párty. Ale na dnešek jsem si budík nastavil na sedmou. Když mě ten den něco čeká, nemám problém vstát dřív. Dneska je totiž významný den. Den, na který jsem čekal už dobrých pár let. Den, na který snad nikdy nezapomenu. Den, který jsem si vždycky přál, že ho jednou prožiju. Den, kdy konečně uvidím moře, na vlastní oči.

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78 | Přečteno: 361x | Diskuse| Poezie a próza

Petr Hrudka

Česko a Slovensko (ne)mají talent. Vyhrál cizinec

Včera večer si všichni televizní diváci mohli oddychnout. Další ročník talentové soutěže je pryč. Ale, jak už to tak většinou bývá, za sebou nakonec nechá hořký zážitek, o který se postaral ne jen absolutní vítěz (ne vlastní vinou), ale i celý štáb.

28.11.2011 v 16:37 | Karma: 10,26 | Přečteno: 1766x | Diskuse| Kultura

Petr Hrudka

Televizním divákům vadí skrytá reklama. Není divu

Lidem začíná vadit skrytá reklama. Vyplynulo to z nejrůznějších stížností, které za uplynulý rok, kdy je (ne)skrytá reklama legální, diváci odeslali Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. A i bez těchto stížností by se mohlo říct, že je tato nelibost už všeobecně známá. Jenom se o ní nemluvilo.

24.10.2011 v 10:30 | Karma: 9,94 | Přečteno: 1969x | Diskuse| Média

Petr Hrudka

Máme „z veřejného zájmu“ právo vědět, že…

Média informovala o závažné nemoci známé herečky. Nám v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než na herečku myslet a politovat ji. Takové onemocnění si jistě nikdo z nás nepřeje. Je ovšem „z veřejného zájmu“ nutné informovat o takových skutečnostech, které záhy hraničí s lékařským tajemstvím? Vždyť jde o tak intimní věc.

1.9.2011 v 15:15 | Karma: 14,60 | Přečteno: 1909x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2045x
Literární, filmový, hudební, divadelní, snad i výtvarný fanoušek s nepříliš tradičním náhledem na věci.