Letní festivaly frčí. Proč ne?

Léto je v plném proudu. Dobře, tedy spíše ty prázdniny, takříkajíc dvouměsíční čas, který můžeme více věnovat své rodině a relaxaci, jsou v plném proudu. Na to léto to chvílemi ani nevypadalo. Teď tomu vypadá až moc. Ale tomu tak bývalo vždycky, ne?

Ilustrační fotoZdroj: internet

Ty dva měsíce můžeme využít nejen k realizaci dovolených, které plánujeme na rok dopředu, ale také pro zábavu. Tu kulturní. Opomeňme vysedávání u počítače, hraní nejrůznějších počítačových a i těch deskových her, psaní statusů a komentářů na Facebooku a chatování po ICQ. Mysleme na kulturně zábavné vzdělávání, dá-li se tomu tak říkat. Proboha, jsou prázdniny, pryč od školy! Ach jo, profesionální deformace.

Dvouměsíční volno není jen čas na pořádání rodinných dovolených všeho druhu nebo víkendového posezení s přáteli na zahradě u grilu. (I o prázdninách jsou tací, kteří pracují.) Je to i doba na pořádání nejrůznějších hudebních akcí. Převážně těch hudebních. Festivalů. Nejlepší chvíle, kdy si pořádně zaskotačit, zapařit, či jen tak zatancovat nebo zablbnout při oblíbeném songu „svého“ interpreta. Nebo se spřízněnou duší. Kde jinde, než právě na nějakém tom „fesťáku“, kde můžete mít snad všechny své idoly na dosah ruky a pohromadě? (A dobrá příležitost na seznamování.)

Do této chvíle jsem navštívil hned dva festivaly. Rock for People v Hradci Králové a České hrady.cz na Točníku a pod Žebrákem, kde tato série letního kulturního festivalu letos začala. Nikdy předtím jsem na žádném hudebním festivalu nebyl, tak proč ne letos a hned několikrát? A třeba jich bude víc. Uvidíme. Ještě dodám, že se festival České hrady.cz letos posouvá i na moravské (a slezské) území…

Oba festivaly byly skvělé. O Českých hradech.cz ještě nemůžeme mluvit v minulém čase – ty ještě pokračují až do konce prázdnin. Proto všem, kteří se na ně chystají, přeju, aby si je užili. Jsou opravdu super! O Moravských hradech.cz nemluvě.

Na Rock for People jsem šel výhradně kvůli The Prodigy. Kvůli elektro-punk-psychedelické britské skupině, která patří mezi hudební špičky svého oboru. A stálo to za to.

Na Točník jsem jel ze zvědavosti. Zrovna České hrady.cz jsou příkladem těch festivalů, u kterých poznáte to hudební rozvrstvení. Jakákoli kapela, která vás zrovna napadne, tu může vystupovat. Nejsou to festivaly typu těch, které vám svým názvem jasně dají najevo, co vás čeká. Čára napříč žánry. Rock, pop, retro, elektro, rap. To vše na jednom místě. Úžasné.

Jedinou nevýhodou letošních festivalů je nečekané letní počasí. Zdálo by se, že na dva měsíce nás budou čekat neustálé deště, vichřice, pohromy. Nebylo by divu. Místo toho jsou ovšem třicetistupňová vedra – teploty, které nás přesvědčí, že bychom se šli koupat. A v tom nám nic nebrání, festivaly neprobíhají každý den.

Autor: Petr Hrudka | sobota 17.7.2010 14:15 | karma článku: 6,51 | přečteno: 2128x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78

Petr Hrudka

Co je víc: slovo, nebo důkaz?

5.5.2011 v 15:00 | Karma: 7,74

Petr Hrudka

Týden bez Facebooku... Jaký byl?

11.1.2011 v 10:30 | Karma: 10,31

Petr Hrudka

Kdy mít a nemít volno?

9.11.2010 v 10:30 | Karma: 8,48

Petr Hrudka

Nedabované pořady? Děkuji, nechci

27.10.2010 v 10:30 | Karma: 16,97
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2045x
Literární, filmový, hudební, divadelní, snad i výtvarný fanoušek s nepříliš tradičním náhledem na věci.