Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

18. 1. 2010 12:27
Osoba politicky činná je osoba daná vplen veřejnosti

a to by si každý, kdo jí chce být, měl velmi dobře uvědomit. Dává ale nejen sebe, ale i svoji rodinu, blízké přátele i milenky a milence "pod mikroskop" v podstatě komukoliv na světě; každý si do něho může virtuálně kopnout, může ho vychvalovat (to se líbí) i zesměšňovat (to se nelíbí), "brát si ho do huby" v hospodě u piva, skládat o něm oslavné i dehonestující básně, písně a povídky, může ho karikovat. To je daň za exhibici zvanou politika.

Není to jistě vůbec místo pro přecitlivělé a psychicky labilní lidi. Ti ať sedí doma na zadku, koukají na televizní seriály a nanejvýš v soukromí pomlouvají sousedy.

Politik, který neustojí s úsměvem satiru namířenou proti své osobě, by měl urychleně navštívit dobrého psychologa a s jeho pomocí se zamyslet, zda by nebylo vhodnější živit se rukama.

Politik, který se nestydí napadat všechny kolem sebe a pak podává žaloby na jiné, kteří se chovají stejně, je komická figura. Soudy by se tím vůbec neměly zatěžovat, mají důležitější věci k řešení.

0 0
možnosti
K

kytt

17. 1. 2010 20:43
dobrý

Jen pro infomaci - redaktoři nedělají grafiku, Petře. ;) Asi ses trochu upsal, no. Jinak máš samozřejmě pravdu - karikatura tu byla, je a bude, a to dokonce ještě v mnohem vyhrocenější podobě. Ostatně pokud se politici chovají vyhroceně, karikaturisté nemusejí chodit pro nápad daleko. Ale stejně mi přijde, že jsme strašně zhýčkaní a pořád máme potřebu ohánět se svobodou slova - ne že bychom věděli, co si pod tím vůbec představit, ale když ono zní tak hezky, vědecky a státotvorně... Což mi připomíná doby, kdy v Lidovkách vycházely útočné články např. proti K. Čapkovi - myslím, že by se naší ctěné veřejnosti mohly hrůzou opotit brýle, kdyby si jen zkusila představit, jaká byla tehdy běžná žurnalistická praxe a že osobní a vyhrocené výpady byly na denním pořádku... Soudil se tehdy někdo s novinami a jejich vydavateli? Prosím vás... Dnešní politici tu potřebu zkrátka mají, asi z nudy nebo nevím...

0 0
možnosti
K

KJV

18. 1. 2010 6:03
Re: dobrý

Vy pozorujete, že hrubá, neobjektivní, sprostá a nepravdivá satira nějak společnosti pomáhá? Např. proti korupci, nebo přispívá ke kultivaci politické scény, nebo proti lhaní ?  Připomínáte pokleslou praxi novinářů za první republiky, myslíte, že to tehdy společnosti pomohlo? Nepřispělo to spíše k závěrečnému úpadku společnosti a nakonec nedůvěře vůči demokracii a nedláždilo to cestu k totalitě? 

0 0
možnosti
K

KJV

17. 1. 2010 17:48
Co diskreditace svobody slova?

Myslíte p. Hrudka, že svoboda slova spočívá v tom, že se lidé mohou vzájemně beztrestně urážet, napadat se, nestydatě zesměšňovat druhé, lhát o druhých, beztrestně jiné přirovnávat ke zločincům, zvířatům, úchylům a pod? Myslíte, že to především nediskredituje tak významné právo člověka, jako je svoboda slova? Myslím, že takové hodnoty jako jsou lidská práva ohrožuje nejvíce hluboko pokleslá kultura naší politiky i novinářské žumpy. Pozor, co kdo zasévá, to také sklízí.   

0 0
možnosti
PH

qwestopfive

17. 1. 2010 18:13
Re: Co diskreditace svobody slova?

Toť otázka. Máte pravdu. Ale jde opravdu o to, jak moc jsou satirické texty a kresby urážlivé - takříkajíc "za hranou". Jak jsme se mohli dozvědět, podle soudů šlo o neškodné legrácky. Abychom (aby politici) podobným výpadům předcházeli, měli by se chovat slušněji. Tyto případy jsou počátečními signály, že tu něco není v pořádku...

0 0
možnosti
M

mubu

17. 1. 2010 16:31
Jak kdo

pamatuji si, jak Knížák namaloval na jednom obrázku Havla, Dášu  a Čapkova pejska Dášenku. Podle mě na tom nebylo nic urážlivého. Pokud vím, tak si ale Havlovi za tuto "urážku" u soudu vydělali 5 milionů. Nebo se mýlím? Takže se malovat může jen někdo.

0 0
možnosti
TF

231

17. 1. 2010 18:28
Re: Jak kdo

Dášenka je domácí varianta, jmána Dagmar. Čapkův pejsek se jmenoval Dášeňka.

0 0
možnosti
RH

Kruton

17. 1. 2010 16:17
Rath a Bém

nevím, proč se rozčilují. Rath se doma tajně modlí k Hitlerovi a Bémovi ten rypáček sluší........

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 1. 2010 15:43
,

R^

0 0
možnosti
BHDSN

Blbec hlásá: Dluhy se neplatí!

17. 1. 2010 15:40
I když by to Paroubek nerad slyšel, tak Rath, který se

za svou ideovou spřízněnost a upřímný, veřejně deklarovaný obdiv ke svému Adolfu Hitlerovi nestydí, dělá pro popularitu nacionálního socialismu KSČSSD opravdu víc.

Paroubek ovšem má větší podíl na budování mocenské struktury, kdy slabší a méně oddaní mizí ze scény a jemu věrní Ďuričkové a Drymlové upevňují své pozice pro boj proti Paroubčímu třídnímu nepříteli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2045x
Literární, filmový, hudební, divadelní, snad i výtvarný fanoušek s nepříliš tradičním náhledem na věci.